Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

універмаг на площі Ринок

Вівторок, 7 березня 2017, 15:31

Приватизацією універмагу в центрі Львова займеться спецкоміся облради

універмаг на площі Ринок

Спецкомісія та експерти повинні встановити реальну вартість універмагу на пл. Ринок, а також визначитися із способом приватизації об'єктів нерухомості.

Про це передає кореспондент Варіантів зі сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні депутати Львівської обласної ради утворили спеціальну комісію, яка займеться питанням приватизації об'єктів спільної власності територіальних громад області. "За" проголосували 47 депутатів.

Відтак, в облраді утворять комісію, до якої увійдуть по представнику із кожної фракції, а також заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

Комісія повинна визначити, яким способом приватизовувати нерухомість, адже попередньо в обласній раді планували приватизувати об'єкти трьома способами: аукціону, конкурсу та викупу.

Саме шляхом викупу в облраді планували продати приміщення універмагу, що на пл. Ринок, 32. Через це львівські депутати встигли пересваритися.

"680 кв. м універмагу "На ринку" приносять в обласний бюджет 46 000 грн у місяць і, відповідно, 550 000 грн у рік. У 1996 році був укладений договір оренди, який згодом суд продовжив до 2053 року. Змінити договір оренди чи розірвати його неможливо. Тому орендар має право викупити майно, але ми повинні вирішити, чи це вигідно, чи невигідно", – розповів Володимир Гірняк.

За підрахунками депутатів Львівської облради 1 кв. м у центрі Львова на ринку коштує мінімум 3000 доларів, натоміть універмаг на пл. Ринок планували продати за 1000 доларів за 1 м кв.

Зазначимо, 50% отриманих коштів від приватизації усіх об'єктів нерухомого майна планують скерувати на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру, що на вулиці Дж. Вашингтона, 6.

Як повідомляли Вараінти раніше, приміщення універмагу на пл. Ринок, за попередніми оцінками, коштує близько 50 млн грн, а половину доходів від його продажу скерують на реконструкцію перинатального центру.

Додамо, зараз на пл. Ринок, 32 знаходиться пивоварня "Правда" львівського холдингу емоцій !Fest.

Із переліком об'єктів спільної власності територіальних громад області, які планують приватизувати, можна ознайомитися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.