Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Польща

unian.ua

Середа, 15 березня 2017, 10:55

Із квітня Польща впроваджує нову систему для отримання візи

Польща

Запровадять нові правила для реєстрації на отримання Шенгенської візи. 

Про це повідомляє Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові.

Зокрема, з 3 квітня цього року нова система реєстрації буде запроваджена у пунктах прийому візових анкет у Львові, Івано-Франківську, Ужгороді, Вінниці, Хмельницькому, Житомирі та Чернівцях.

Нова система має на меті спростити та полегшити процедуру отримання реєстрації до ППВА.

Відтак, щоб отримати реєстрацію до ППВА перше, що потрібно зробити, –підстава для прийняття документів:

на національну візу – офіційна реєстрація у відповідному консульському окрузі;

на отримання візи Шенген – документи, які підтверджують факт роботи чи навчання у відповідному консульському окрузі, реєстрація у відповідному консульському окрузі.

У випадку короткострокового перебування (максимум 90 днів протягом наступних 180) треба подавати документи на отримання візи Шенген, а на більший термін – документи на отримання національної візи.

Зібравши всі необхідні документи, потрібно оплатитиь сервісний збір на підставі оригіналу закордонного паспорту. У випадку здійснення оплати за члена подружжя чи неповнолітніх дітей, треба надати оригінали документів, що підтверджують родинні зв’язки та їхні закордонні паспорти.

Під час здійснення оплати необхідно обрати категорію візи:

С – віза Шенген, інші цілі, крім туризму, наприклад, бізнес, спорт, культура, лікування, відвідини, міжнародні перевезення, транзит;

Т – віза Шенген туристична;

D – Національна віза, наприклад, для роботи, навчання);

L – Малий прикордонний рух (лише для заявників, які подають документи у Львові та Ужгороді).

Також потрібно обрати ППВА, вказати номер особистого телефону, а після здійснення оплати отримаєте унікальний код PTN для реєстрації.

Автоматична система реєстрації призначить дату й часу подачі документів, в залежності від наявності вільних місць. Після цього має зв'язатися оператор колл-центру, який поінформує про автоматично зарезервовану дату і час подачі документів у ППВА. 

У випадку родини, на один номер телефону можна зареєструвати максимально 5 осіб. Кожна наступна особа з родини має подати свій власний номер телефону під час здійснення оплати. Усі члени родини повинні здійснювати подачу документів на ту ж саму категорію візи, і у той же ППВА. У випадку, якщо хтось із членів родини планує подавати документи до іншого ППВА чи на іншу категорію візи, необхідно здійснювати оплату окремо.

Нагадаємо, ще у жовтні 2016 року спрощений варіант реєстрації на подачу візових документів до Польщі запровадили у ППВА в Києві. Тоді ж заявляли, якщо нововведення визнають актуальним, то нову систему запровадять у візових центрах та консульських установах Польщі у Львові, Луцьку, Харкові, Одесі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.