Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 22 березня 2017, 14:43

Садовий готовий возити сміття у Чорнобиль

Андрій Садовий

Міський голова Львова готовий вкласти бюджетні гроші Львова на створення резервного сміттєзвалища для міст України у Чорнобильській зоні відуження.

Про це він заявив сьогодні під час брифінгу:

"Моя пропозиція дуже проста: у Чорнобильській зоні робити резервний полігон для країни, який має бути на екстремальні випадки, щоб він працював. Я готовий це співфінансувати як міський голова коштами громади міста Львова. Такі речі мають бути передбачені у нашій країні. У нас 96% відходів захоронюється! Такого показника немає у жодній країні світу! У нас нема жодного сучасного заводу по переробці віходів. Цей, що ми плануємо збудувати, можливо буде першим у країні."

Також під час брифінгу було оприлюднено листи Львівської міської ради до органів місцевого самоврядування інших областей зі зверненнями прийняти сміття зі Львова на захоронення його на полігонах у інших областях. Разом з ними було представлено офіційні відповіді на ці листи з відмовами органів місцевого самоврядування на ці звернення.

Нагадаємо, 16 березня у Покровську Донецької області правоохоронці затримали 5 вантажівок зі сміттям, а поліція відкрила 11 кримінальних справ за фактами незаконного вивозу сміття зі Львівської області. Після чого Андрій Садовий заявивщо держава закрила останній полігон, куди зі Львова офіційно вивозили сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.