Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 5 квітня 2017, 18:32

Львівська облрада виступила проти введення абонплати на газ

Львівська облрада

Депутати вирішили звернутися до уряду та президента для скасування цього рішення.

Про це сьогодні повідомив кореспондент Варіантів з сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні на позачерговій сесії Львівської обласної ради проголосували за звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Генеральної прокуратури України, Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування абонплати за підключення до системи газопостачання.

Це рішення підтримали 56 депутатів.

"Ми, депутати Львівської обласної ради, вважаємо, що такі дії НКРЕКП є необґрунтованими і такими, що не відповідають чинному законодавству, тому вимагаємо скасувати відповідну постанову Нацкомісії, якою запроваджується абонентська плата за газ із 1 квітня, і наполягаємо на проведенні невідкладної ротації складу регулятора, а також на звільненні голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитра Вовка", – йдеться у зверненні.

Депутати додали, що Нацкомісія не провела жодних громадських обговорень перед прийняттям цього рішення, не врахувала ситуацію на ринку газу в Україні та ввела додаткове платіжне навантаження на споживача, який уже сплачує за стан газових мереж.

Нагадаємо, 4 квітня Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг призупинила рішення про введення абонплати за розподіл газу для його доопрацювання.

За рішенням комісії, кожен споживач щомісяця сплачуватиме за розподіл газу фіксовану суму, що залежить від максимальної пропускної спроможності його лічильника, незалежно від фактичних обсягів споживання. Водночас ціна закуповуваного абонентом газу вже не міститиме вартості транспортування і розподілу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.