Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

112.ua

Понеділок, 10 квітня 2017, 11:51

В Україні відмінили абонплату на газ для населення

газопостачання

НКРЕКП скасувала своє рішення про впровадження абонентської плати за газ.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, сьогодні на засіданні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, скасувала своє рішення про введення абонентської плати за газ.

"Скасувати, провести додаткові консультації, забезпечити, щоб для жодного українця не було підвищення згідно з цим рішенням", – зазначив голова Нацкомісії Дмитро Вовк.

Зазначимо, раніше НКРЕКП призупинила введення рішення про абонплату за газ для його доопрацювання. Нова система передбачала відділення тарифів на транспортування і розподіл від ціни газу як товару.

Зокрема, кожен споживач щомісяця мав сплачувати за розподіл газу фіксовану суму, що залежить від максимальної пропускної спроможності його лічильника, незалежно від фактичних обсягів споживання. Водночас ціна закуповуваного абонентом газу вже не містить вартості транспортування і розподілу.

Нагадаємо, минулого тижня президент Петро Порошенко наголошував на необхідності призупинити дію постанови про абонплату за газ.

А 5 квітня на позачерговій сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за звернення до української влади щодо скасування цієї абонплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.