Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

Вівторок, 18 квітня 2017, 14:11

У містах України введуть абонплату за опалення

газопостачання

Наразі така абонплата діє у Львові.

Про це повідомляють Українські новини.

У меморандумі України з МВФ Міністерство фінансів взяло зобов'язання з 1 травня цього року ввести абонплату на газ та опалення. Зараз абонплата на тепло діє у Львові, Вінниці та декількох інших містах України.

Зазначимо, першим абонплату на опалення у 2006 році ввів Львів. у опалювальний сезон абонплата становить орієнтовно 53,4 гривні, а з березня до жовтня – 26,97 гривні.

"Ми застосуємо тариф на розподіл газу та опалення на основі потужності, це дозволить перенести деяку частину вартості на літні місяці – всі зміни набудуть чинності з першого травня 2017 року", – йдеться у документі.

Додамо, на початку квітня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, намагалася ввести абонплату на газ, але через сильний спротив це рішення скасували.

Введення абонентської плати на газ призведе до подорожчання тепла, а субсидія на абонплату не встановлюється.

Нагадаємо, Україна зобов'язалася перед МВФ з 1 серпня 2017 року, крім виділення із загальної кінцевої ціни природного газу для населення і підприємств теплокомуненерго плату за його доставку на основі приєднаної потужності (так звана абонентська плата за користування газовою інфраструктурою), ще й абонплату за підключення до послуг централізованого опалення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.