Зміст статті

18 квітня 2017олександр ковальчук

Український соул # 11

Забутий наступними поколіннями грув української естради.

Варіанти продовжують треклист забутих, несподіваних та грувистих треків української естради.

Варіанти знову кайфують від української естради 60-80-х років минулого століття, яка вже давно потребує негайної каталогізації та аналізу. І так, не завжди поміж цього треклисту буде соул, фанк чи диско.

ВІА Смерічка "Ой чия ж то крайня хатка"

Безсмертне творіння Гамми Скупинського та голосу Назарія Яремчука виносить безкрайню вкраїнську душу у соульну стратосферу. І це на альбомі Смерічки 1976 року, де "Ой чия ж то крайня хатка" качає так, як не качають розкручені "Два перстені", "Водограй", "Незрівнянний світ краси" чи хардова "Горянка".

Леон Фрайфельд "Ти і я"

Забутий та вбитий у Львові соліст Медікусу Леон Фрайфельд (більш відомий, як лікар 8 лікарні) та його елегантна іронічність у грайливому тексті Романа Боднара.

Олег Дорош "Верона"

Італійський екстаз вокаліста Медікуса Олега Дороша. Саундтрек до, можливо, майбутньої серіальної екранізації винничукового "Аптекара", тим більше, що малий Вакарчук вже давно пасеться на дорошових інтонаціях та мелодіях.

Ліна Прохорова "Ти даруй"

Соульний ідеал завжди підступної та оманливої любові у виконанні Ліни Прохорової на класний текст Олександра Вратарьова.

Майя Кристалінська "Вогник"

Другий україномовний трек Майї Кристалінської з сонячних 60-х про невимовну батьківську ніжність від знакового дуету Майбороди та Малишка.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.