Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олег Синютка

Понеділок, 24 квітня 2017, 14:05

Синютка хоче, щоб у Львові робили пересадки кісткового мозку

Олег Синютка

Цю ідею він обговорив з в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, перебуваючи з візитом у Львові, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що під час зустрічі з головою Львівської облдержадміністрації почула від Олега Синютки чіткі, специфічні запитання:

"Ми хочемо більше ліків закупити, ми хочемо створити відділеня лікарні де можна буде робити пересадку кісткового мозку у Львові."

Зазначимо, про центр трансплантації кісткового мозку у Львові заговорили ще влітку минулого року. Його хочуть створити на базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, що розташований на вулиці Дністерській, 27.

Проте існування центру трансплантації кісткового мозку неможливе без холодильних агрегаторів, які можуть охолоджувати стовбурні клітини крові до -80°C, сепараторів крові та спеціальної системи вентиляції.

За попередніми підхарунками, для закупівлі такого обладнання потрібно близько 5 мільйонів євро.

Також Супрун зустрілась зі зв'язковими генерала-хорунжого Української Повстанської Армії Романа Шухевича, з якими також поспілкувалась про стан охорони здоров'я в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.