Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська вугільна компанія

Вівторок, 25 квітня 2017, 18:14

Синютка оголосив тендер на гасіння терикону у Сокальському районі

Львівська вугільна компанія

Облдержадміністрація отримала 11 млн грн на гасіння терикону та оголосила закупівлю.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, департамент ПЕК та енергозбереження Львівської ОДА оголосив  процедуру закупівлі через систему Prozorro на заходи з гасіння терикону у Сокальському районі на на Червоноградській фабриці.

Як додали у Львівській ОДА, терикон загальною площею 882 тис кв.м знаходиться поблизу сіл Городище, Волсвин та міста Соснівка Сокальського району. Тут спостерігається так зване "горіння терикону": вогонь та дим – це зовнішні прояви хімічних процесів всередині відвалу породи, яка є відходами від збагачення вугілля.

Нагадаємо, уряд виділив облдержадміністрації 11 млн 882,5 тис грн для запобігання виникненню надзвичайної ситуації на території Сокальського району Львівської області.

Нагадаємо, як заявляв ще 2 лютого цього року віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині, на урядовому комітеті було розглянуто проект рішення на 13,7 млн грн на виконання робіт з ліквідації горіння терикону.

А на початку жовтня 2016 уряд заявив, що розслідуватиме ситуацію навколо гасіння териконів на Львівщині та застосує санкції щодо посадовців Львівської вугільної компанії, які призупинили роботи з гасіння пожежі через заборгованість компанії перед Львіввугіллям.

Тоді ж уряд обіцяв виділити Львівшині для гасіння пожежі на териконі 15 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.