Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 27 квітня 2017, 18:00

Міста Львівщини відмовляються приймати сміття зі Львова

львівське сміття

Через протести мешканців мери міст, що підписали сміттєвий Меморандум, відмовилися приймати львівське сміття.

Про це повідомляє компанія «ГрінКо Захід» на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як заявив директор «ГрінКо Захід» Олександр Залевський, міста Львівщини, мери яких підписали Меморандум, або відмовляються взагалі виконувати взяті на себе зобов’язання через протести громадськості, або ж, як Червоноград, готові прийняти значно меншу його кількість: замість 40 т в добу місто буде приймати лише 10 т.

«Запровадження повного циклу сортування сміття, тобто коли його сортує населення, а потім відбувається глибинне сортування на спеціальних установках, дозволить як мінімум до 40% знизити кількість ТПВ, які відправляються зі Львова на полігони. Однак цей простий і логічний крок ігнорується владою і громадськістю Львова», – наголосив Олександр Залевський.

Він додав, що вирішення проблеми сортування сміття у Львові необхідно запроадити через те, що з 1 січня 2018 року вступає в дію положення закону «Про відходи», відповідно до якого всім полігонам заборонено приймати непосортовані відходи.

«Тобто Меморандум пропрацює лише до кінця року, далі його положення втратять актуальність і Львів знову сам на сам залишиться зі сміттєвою проблемою», – зазначив Олександр Залевський.

Нагадаємо, 21 квітня Львівська облдержадміністрація, Львівська міська рада, Львівська облрада та органи місцевого самоврядування Львівщини підписали Меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами, що утворюються у Львові.

Відтак, тоді 19 міст області погодилися протягом двох років приймати на свої полігони львівське сміття. Взамін за це Львівська міська рада зобов’язана цьогоріч та у 2018 році виділити по 70 мільйонів гривень на покращення матеріально-технічної бази та рекультивацію полігонів/звалищ, які прийматимуть ТПВ на захоронення.

Станом на сьогодні львівське сміття приймають на полігони Дрогобича та Буська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.