Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

П'ятниця, 12 травня 2017, 11:37

На Львівщині діє інтерактивна карта незаконних сміттєзвалищ

сміттєзвалище

Сервіс дозволяє сповіщати про несанкціоновані сміттєзвалища у області.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, на інтерактивну карту сміттєзвалищ Львівської області та України нанесені виявленні несанкціоновані сміттєзвалища та засмічення.

Cервіс постійно оновлюється, кожен може зайти на сторінку сервісу, зареєструватися і залишити повідомлення про звалище. Ця інформація обробляється та надсилається у вигляді звернень громадян для ліквідації виявлених засмічень.

Також електронний сервіс включає мобільний додаток, який дозволяє сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото.

Отримана інформація опрацьовується та наноситься на карту, а у разі виявлення стихійних сміттєзвалищ у області, облдержадміністрація надсилає звернення щодо їх ліквідації до міської чи районної влади.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Мінекології презентувало інтерактивну карту усіх сміттєзвалищ в Україні. Станом на початок січня цього року були ліквідовані майже 40% усіх стихійних сміттєзвалищ, про які повідомили українці, що становить більше сотні звалищ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.