Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Жидачівський комбінат

П'ятниця, 12 травня 2017, 17:07

У Жидачеві дали перший після простою гудок на целюлозному комбінаті

Жидачівський комбінат

ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" відновив роботу після 2,5 років простою.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

"Небагато в Україні є прикладів, коли через 2,5 роки підприємство не перетворюється на купу металобрухту, а оживає, відновлює своє виробництво. До того ж в обладнання для відновлення комбінату інвестор додатково за цей час інвестував майже один мільйон доларів", – зазначив під час урочистого відновлення роботи голова ЛОДА Олег Синютка.

Народний депутат України Андрій Кіт підкреслив:

"Я не знаю чи є ще один приклад в області коли у нас запрацювала процедура санації по закону "Про банкрутство", а завод не був порізаний на металобрухт. Мені здається, це перший такий випадок у історії Львівщини."

Зазначимо, Господарський суд Львівської області у серпні 2016 року ухвалив рішення про введення процедури санації ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат". А у листопаді суд виніс рішення про затвердження плану санації комбінату, що дозволило поновити виробничу діяльність та зберегти цілісний майновий комплекс підприємства.

Нагадаємо, ще у 2014 році працівники Жидачівського целюлозно-паперового комбінату пікетували Львівську облраду, вимагаючи повернути борги по зарплаті та врятувати підприємство від знищення. Торік у грудні 800 працівників отримали першу за два роки зарплату.

Довідка:

ПАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» – одне з найбільших підприємств целюлозно-паперової промисловості України, введено в експлуатацію у жовтні 1951 року.

Тут виробляють папір та картон для гофрування, гофропродукцію.

Зараз у штаті комбінату – 539 осіб. За наступні 4 місяці крівництво комбінату планує вийти на повну потужність виробнитцва. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.