Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

старшокласники

novadoba.com.ua

П'ятниця, 12 травня 2017, 18:04

Із наступного року українські школярі зможуть обирати майже 50% навчальних предметів

старшокласники

Міносвіти планує запровадити експеримент, згідно з яким учні 10 та 11 класів зможуть самостійно обирати майже половину навчальних предметів.

Про це сьогодні повідомила під час прес-конференції у Львові мінстр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент Варіантів.

Протягом 2018-2019 навчальних років в Міністерстві освіти і науки України планують запровадити так звані профільні школи й змінити навчальні плани та програми учнів 10 та 11 класів.

"Основна ідея профільної школи полягає в тому, що старшокласники матимуть можливість поглиблено вивчати ті предмети, які їх найбільше цікавлять і за якими вони планують далі продовжувати свою освіту. Сьогодні старшокласники одночасно вивчають 25 навчальних предметів. В результаті вони не можуть приділити належної уваги тому, що їх найбільше цікавить, підготуватись до ЗНО. Учні вдаються до репетиторства, жертвуючи часом на навчання в школі. Тобто система не працює правильно на інтереси дитини", –зауважила Лілія Гриневич.

За її словами, українським школам представлять такий навчальний план, який дозволить учням конструювати власні навчальні плани відповідно до профілю, який вони собі оберуть. Відтак майже 50% навчальних годин старшокласників зроблять годинами на вибір.

"У профільній школі ми пропонуємо: якщо діти хочуть вивчати природниці предмети, то їм звідкись для цього потрібно взяти навчальний час. В такому випадку він братиметься з гуманітарних предметів. Відповідно там потрібно буде інтегрувати курси. До прикладу, ми пропонуємо інтеграцію історії України і всесвітньої історії. Цей курс буде називатися "Історія України в контексті всесвітньої історії". Натомість якщо діти хочуть поглиблено вивчати гуманітарні дисципліни, то час потрібно буде брати з природничої складової", – пояснила Лілія Гриневич.

Зазначимо, такі нововведення в українських школах будуть експериментальними, а не обов'язковими.

Нагадаємо, Львівщина є лідером за відкриттям опорних шкіл. Проте незважаючи на це, в області бракує ще майже сотні шкільних автобусів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.