Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 15 травня 2017, 19:11

Садовий проситиме визнати Львів зоною надзвичайного стану

Андрій Садовий

У зв'язку з невиконанням меморандуму по вивозу сміття зі Львова, міська влада звертатиметься до Прем'єр-міністра і голови ЛОДА.

Про це міський голова Львова Андрій Садовий заявив сьогодні на брифінгу після позапланового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

"Ми сьогодні проінформували громаду про ситуацію, яка є, ми звернулись до голови державної комісії, Прем’єр-міністра, до голови нашої обласної комісії пана Синютки, що меморандум, на жаль, не виконується. Ми поінформували усі служби, щоб бути готовими до наступних кроків, а наступний крок – це ініціатива оголошення надзвичайного стану, але таке рішення може приймати лише держава, місто не має права таке рішення приймати", — зазначив Андрій Садовий.

Він повідомив, що сьогодні о 12 годині мав робочу зустріч з головою Львівської обласної ради та з головою Львівської обласної державної адміністрації, яких проінформував про суть проблеми, також Андрій Садовий провів телефонну розмову з віце-прем’єр-міністром Володимиром Кістіоном.

Львівський міський голова також скаржиться на невиконання меморандуму про вивіз сміття зі Львова, який підписали міста області 21 квітня:

"Я говорив зі всіма мерами, мої заступники проїхали по усіх містах. Вірю, що цей меморандум буде виконуватись, але для цього потрібен час, бо у більшості міст проводяться громадські слухання, сесії міських рад. Це не є моментально, я про це говорив і пану Кістіону, всім говорю – ви підписали меморандум, сказали, що все вирішено, а нічого не вирішено. Думаю, здоровий глузд буде перемагати. Поки цей процес триває, нам вже сьогодні треба везти відходи, бо велика частина лежить просто на землі, температура піднімається, завтра вводити надзвичайну ситуацію? Краще проблему зняти і не допустити до цього. Повинні також працювати держані органи влади, які цей меморандум підписували. Нас кинули, щоб ми самі вирішували ситуацію. Ми живемо в державі, якщо стається біда, то повинні прийти на допомогу."

Він уточнив що на сьогодні 10 тонн сміття приймає Червоноград, 30 тонн – Буськ, 40 тонн – Новояворівськ.

Нагадаємо, що в червні минулого року мер Львова Андрій Садовий скерував до Президента і Парламенту звернення щодо визнання Львова та сіл Малехова й Грибович такою зоною.

А депутати Львівської обларди та Жовківської райради натомість попросили Президента визнати Грибовицьке сміттєзвалище зоною надзвичайної екологічної ситуації, а найближчі до нього населені пункти – зоною впливу катастрофи.

Онак Грибовицьке сміттєзвалище та прилеглі до нього села не визнали зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Про визнання Грибовицького полігону зоною надзвичайної екологічної ситуації йдеться у статті Варіантів Невигідні Грибовичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.