Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

соціальні мережі

YouTube

П'ятниця, 19 травня 2017, 14:40

Українців не судитимуть за використання російських соцмереж

соціальні мережі

Користувачів за використання заборонених російських соцмереж, не притягатимуть до відповідальності.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив голова служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО України Валентин Петров, українців, які користуються російськими соцмережами, не будуть переслідувати.

"Зараз вже багато рецептів з'явилося, як обійти заборону, будь ласка, користуйтеся. Користувачі жодним чином не будуть за це покарані", – наголосив Валентин Петров.

Однак, за йгого словами, необхідність блокування російських сайтів викликана прагненням убезпечити дані користувачів. Зокрема, дані користувачів російських соцмереж, згідно з російським законодавством, зберігаються в Росії і перебувають під контролем Федеральної служби безпеки.

"Ми не можемо з цим миритися, особливо в умовах гібридної війни. Дані соцмереж – багатий матеріал для збору розвідувальних даних", – додав Валентин Петров.

Нагадаємо, 16 травня президент Петро Порошенко застосував обмежувальні та спеціальні економічні санкції щодо соціальних мереж "Однокласники", "Вконтакте", онлайн-сервісів "Mail.ru" та "Яндекс".

Відтак, інтернет-провайдерів штрафуватимуть за відмову від блокування російських сайтів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.