Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стипендії

Середа, 24 травня 2017, 11:36

Студентам переглянуть виплату стипендій

стипендії

Міносвіти планує використовувати залишки стипендійного фонду для додаткової підтримки студентів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Як заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, міністерство відкоригує правила виплати стипендій, зокрема – планується перенести формування рейтингу студентів з рівня спеціалізації на рівень факультету. 

«На рівні факультету є можливість скласти більш справедливий рейтинг. На рівні спеціалізації групи дуже маленькі і нерівні за якістю навчання студентів. Зараз ми усвідомили цю проблему і маємо її виправити», – зазначила Лілія Гриневич.

За її словами, ВНЗ також планується дозволити використання залишків стипендійного фонду для додаткової підтримки студентів.

Нагадаємо, наприкінці минулого року уряд затвердив виплату академічних та соціальних стипендій студентам. Відтак, з 2017 року стипендію отримують не всі студенти, а ті, що зайняли високі місця в рейтингу, складеному ВНЗ.

Також уряд доповнив перелік осіб, які мають право на соціальні стипендії, дітьми-інвалідами та особами з інвалідністю І-ІІІ групи; студентами із малозабезпечених сімей; особами, яким призначені соцстипендії Верховної Ради із числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.