Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

Середа, 31 травня 2017, 15:30

У Львові викрили незаконні схеми із вивезенням смітя з міста

львівське сміття

Перевізники отримували гроші від міськради на захоронення відходів, однак скидали сміття по всій Україні.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, як з'ясували у прокуратурі, перевізники, які мали дозволи на вивезення сміття з Львова, мали договори із рядом підприємств в Дніпрі, створені наприкінці минулого року.

Однак ці підприємства не мали ані техніки, ані полігонів твердих побутових відходів, сміттєвозів, вони не володіють нерухомістю та не мають найманих працівників. Також засновниками, керівниками та бухгалтерами цих підприємств є люди, які не знали про їх існування та які за участь в їх реєстрації отримували гроші.

Як встановило слідство, з часу трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі перевізники подавали документи від імені фіктивних підприємств про прийняття та захоронення останніми сміття, отримували на це кошти з міського бюджету Львова, а відходи незаконно скидали на всій території України.

30 травня правоохоронці провели 15 обшуків на території Львівської, Дніпропетровської та Київської областей, за результатами яких викрили осіб, причетних до діяльності фіктивних підприємств, вилучили документацію, печатки, листування та комп’ютерну техніку.

Нагадаємо, цього місяця поліція Рівненщини затримала вантажівку ЛКП "Львспецкомунтранс", яка незаконно скидала сміття на території області, а у квітні ТПВ зі Львова виявили на території Чорнобильської зони.

Наразі правоохоронці розслідують факт змови службових осіб фірм, які здійснюють вивезення твердих побутових відходів зі Львова, а раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.