Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєвіз

Вівторок, 23 травня 2017, 11:55

Львспецкомунтранс незаконно скидав сміття на Рівненщині

сміттєвіз

Поліція Рівненщини затримала вантажівку ЛКП "Львспецкомунтранс", яка незаконно скидала сміття на території області.

Про це йдеться в ухвалі Дубенського міськрайонного суду Рівненської області від 16 травня 2017 року.

Зокрема, ще 24 грудня 2016 року в с. Турковичі Дубенського району, поблизу дороги Київ-Чоп, на території селянського господарства "Гомін Землі" було виявилено несанкціоноване сміттєзвалище площею 0,021 га. У смітті правоохоронці виявили аркуш паперу з надписами "Львів. Доставка суші".

Також вночі 11 травня в с. Верба Дубенського району невідомі вигрузили сміття, довжина якого становила 16 метрів, ширина – 2 метри, висота – 6 метрів. Квитанції та чеки, які знайшли у смітті, були львівськими. А вже наступного дня між м. Дубно та с. Кліщиха прямо на дорозі знову появилося близько 1 тонни сміття.

Як встановили правоохоронці, 11 травня вантажівка MAN ЛКП "Львівспецкомунтранс", рухаючись зі Львова в напрямку Києва, що везла сміття в Дніпро, перетнула пост в с. Опарипси Радивилівського району Рівненської області, а вже наступного дня вона, наповнена новим сміттям, знову перетнула цей пост, однак вже з документами на вивіз побутових відходів до Запоріжжя, проте в товарно-транспортній накладній не було вказане точне місце розвантаження.

За даними розслідування рівненської поліції, саме цей водій незаконно скидав сміття на території області, а угоду з ним уклав "Львівспецкомунтранс".

Згідно із висновком суду, на вантажівку був накладений арешт, а розслідування все ще триває.

Нагадаємою. станом на березень правоохоронці задокументували 21 випадок незаконного вивантаження сміття зі Львова по всій території України.

Зазначимо, за інформацією Львівської ОДА, ЛКП "Львівспецкомунтранс" не справляється із вивезенням сміття зі Львова. Наприкінці березня голова Львівської ОДА Олег Синютка оприлюднив статистику щодо компаній "Грінера Україна" та ЛКП "Львівспецкомунтранс", які "не забезпечили вивіз твердих побутових відходів з тих майданчиків, які вони обслуговують".

Крім цього, у квітні вантажівка ЛКП "Львівспецкомунтранс" незаконно скинула сміття на території колишньої пожежної частини у Рясному.

Додамо, нещодавно Львівська міськрада виділила 10 млн грн КП "ТФ "Львівспецкомунтрас" на вивіз сміття зі Львова. У 2016 році це підприємство отримало 122 млн грн на вивезення ТПВ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.