Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Вівторок, 25 квітня 2017, 11:26

Львівспецкомунтранс скидає сміття у Рясному

львівське сміття

Вантажівка ЛКП "Львівспецкомунтранс" незаконно скинула сміття на території колишньої пожежної частини.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, 24 квітня на вул. Шевченка, 325 місцеві мешканці зафіксували вантажівку ЛКП "Львівспецкомунтранс", яка незаконно скидала сміття на території колишньої пожежної частини.

"Мені розповіли знайомі, що побачили сміттєвіз, я вирішив простежити, куди він їде. Як з'ясувалося, він зупинився недалеко від мого будинку. Коли я прийшов на місце, то машина вже майже була розвантажена, приблизно 10 кубометрів відходів. Водій зразу став просити, щоб я нікого не викликав і навіть запропонував мені певну домовленість, проте я не вагаючись викликав поліцію", – розповів мешканець Рясного Ярослав Карп'юк.

За його словами, водій сміттєвоза є представником "Львівспецкомунтрансу", а поліції він говорив, що сміття висипалось через поломку машини.

"Я показав поліцейським, що дороги є чистими. Більше того, всю розмову з водієм сміттєвоза я записав на відео, яким зацікавились правоохоронці. От сьогодні маю його передати поліцейським", – додав Ярослав Карп'юк.

Також він зазначив, що станом на сьогодні сміття прибрали лише частково.

Як пояснив головний екоінспектор Львівщини Микола Маланич, через несанкціонований скид сміття на водія чекає адміністративне покарання.

"Водій, який здійснив скид сміття, повинен сплатити штраф у розмірі 1700 гривень", – зазначив Микола Маланич.

Зазначимо, за інформацією Львівської ОДА, ЛКП "Львівспецкомунтранс" не справляється із вивезенням сміття зі Львова. Наприкінці березня голова Львівської ОДА Олег Синютка оприлюднив статистику щодо компаній "Грінера Україна" та ЛКП "Львівспецкомунтранс", які "не забезпечили вивіз твердих побутових відходів з тих майданчиків, які вони обслуговують".

Як заявляв ще на початку квітня міський голова Львова Андрій Садовий, найскладніша ситуація із вивозом сміття є у Шевченківському районі міста. Шевченківський район з вивозу сміття обслуговують три компанії: ТзОВ "Санком-Львів", ТОВ "AVE Львів" та ЛКП "Львівспецкомунтранс". 

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 квітня, Львівська міськрада, обласна рада, облдержадміністрація та 19 міських рад області підписали меморандум, згідно з яким протягом двох років прийматимуть на свої полігони львівське сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.