Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 1 червня 2017, 12:23

Львівська облрада вимагає покарати винуватців штурму

Львівська облрада

Депутати прийняли заяву у якій вимагають розпочати розслідання та засудити організаторів штурму облради, що відбувся 30 травня.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні депутати обласної ради на сесії проголосували за заяву Львівської обласної ради щодо подій 30 травня 2017 року. Це рішення підтримали 59 депутатів.

Згідно з результатами голосування, ВО "Свобода" голосувала проти, а Самопоміч частково підтримала заяву. Також після редагування заяви із неї забрали статтю 186 ККУ.

Як йдеться у заяві, обласна рада протестує проти силового впливу на прийняття рішень та висування ультиматумів та засуджує спробу пікетувальників прикритися учасниками АТО.

"Ми засуджуємо подібні дії і вимагаємо від Генерального прокурора України, голови СБУ, голови Національного поліції України провксти розслідування, виявити та покарати організаторів та активних учасників силового захоплення Львівської обласної ради",  – йдеться у заяві.

Також депутати стверджують, що в діях осіб, які захопили обласну раду у вівторок, є ознаки злочину.

Нагадаємо, 30 травня близько 100 активістів пікетували Львівську обласну раду, опісля вони увірвалися у будівлю та підпалили димові шашки та зірвали сесію обласної ради. Тоді ж голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що охорона будівлі обласної ради буде посилена.

Додамо, 31 травня патрульна поліція Львова на трасі Київ–Чоп затримала 3 автобуси з особами, причетними до захоплення обласної ради, а представники Нацкорпусу заявляють, що на штурм облради їх спровокувала поліція.

Збитки за штурм Львівської облради становлять майже 16 000 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.