Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет Дейнеки

Вівторок, 6 червня 2017, 11:57

На Пустомитівщині сільрада судиться з людьми Дейнеки через вирубку лісів

пікет Дейнеки

Громада села Ставчани, що на Пустомитівщині, спільно з активістами бореться за збереження лісів, санітарну рубку яких призначило обласне управління лісового та мисливського господарства.

Про це повідомив Варіантам кандидат сільськогосподарських наук, член-кореспондент Лісівничої академії наук України Віталій Майборода.

Державне підприємство "Дослідне господарство "Оброшине" Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України судться зі Ставчанською сільською радою (Пустомитівський район) з вимогою скасувати її рішення щодо заборони лісових рубок.

Третьою особою у справі виступають Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства та "Галсільліс".

Як пояснив Віталій Майборода, санітарні рубки на території Ставчанської сільської ради затвердило Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства. Втім місцева громада виступила категорично проти, тому й заборонила проводити на її території будь-які рубки.

"Всі ці рубки затвердив сам начальник обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека. В нас є документи, які це підтверджують. На території Ставчан вирубувалися абсолютно здорові насадження. Тому громада цілком законно заборонила ведення таких рубок на своїй території. більше того, такі рубки екологічна інспекція і Львівлісозахист визнали недоцільними. Також екоінспекція визначила розмір завданих збиток, які становлять сотні тисяч гривень. Відповідні матеріали направили в СБУ", – зазначив Віталій Майборода.

Як розповідав Варіантам сільський голова Ставчан Петро Панахид, ДП ДГ "Оброшине" подало на сільраду до суду, оскільки розцінило місцеву заборону рубок як втручання в господарську діяльність держпідприємства.

Також від незалежних екологів Варіанти дізналися, що восени минулого року на території Ставчанської сільради виявили незаконну рубку дубів.

Зазначимо, село Ставчани Пустомитівського району на півночі межує зі селом Оброшине, де розташований Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН України, якому підпорядковується ДП ДГ "Оброшине".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.