Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Мирослав Скорик

concert.ua

Середа, 7 червня 2017, 16:37

У Винниках відкриють концертний зал імені Мирослава Скорика

Мирослав Скорик

На концерті-відкритті цього залу Мирослав Скорик з оркестром зіграє спеціальну джазову програму.

Про це повідомили сьогодні на прес-конференції з приводу відкриття концертної зали імені Мирослава Скорика у Винниках.

Концерт-відкриття зали імені Мирослава Скорика відбудеться 9 червня о 18:00 год. у залі школи № 29 що на  вул. Сухомлинського,6. Вартість квитків становить від 20 до 60 гривень, концертна зала розрахована на 200 місць.

На концерті-відкритті буде власна програма маестро «Джазова прогулянка у Винниках з Мирославом Скориком». Також у програмі візьмуть участь музиканти: Оксана Рапіта, Мирослав Драган і камерний оркестр «Академія».

Культурно-концертний майданчик створено на базі оновленого актового залу школи №29. Це вперше в Україні у приміщені школи створено культурно–концертний майданчик. За словами організаторів, у транспортуванні музичних інструментів їм допомагали спонсори.

Нагадаємо, торік у жовтні , у винниківській музичній школі-інтернаті відкрили першу філію Львівської філармонії.

Довідка:

Мирослав Скорик народився у Львові, в родині українських інтелігентів. У сім років почав вивчати музику.

У 60-х роках починає викладати у Львівській, а згодом Київській консерваторії.

Мирослав Скорик – член-кореспондент Академії мистецтв, професор, кандидат мистецтвознавства, завідувач кафедри композиції Львівської музичної академії ім. Миколи Лисенка, голова Львівського відділення Спілки композиторів, секретар Спілки композиторів України, завідувач кафедри історії української музики Київської консерваторії, керівник Центру музичної україністики, художній керівник Київської опери,  Герой України, народний артист України, лауреат премії ім. Т.Г. Шевченка, написав музику до стрічки Сергія Параджанова "Тіні забутих предків". 

Інтерв'ю Мирослава Скорика Варіантам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.