Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 29 червня 2017, 14:05

Грибовичі перетворять на Зелене місто

Грибовицьке сміттєзвалище

Львівські депутати визначили комунальне підприємство, яке отримуватиме кошти від ЄБРР на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про реалізацію намірів кредитного фінансування щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Це рішення підтримали 37 депутатів.

Відтак, для отримання кредиту на фінансування першочергових заходів для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища було визначено львівське комунальне підприємство "Крокус-послуги" як позичальника за кредитним договором з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Також на сесії ЛКП "Крокус-послуги" перейменували на "Зелене місто", підприємство отримає 50 млн грн на зміну мети і предмету діяльності підприємства. Воно підпорядковуватиметься департаменту з питань поводження з відходами міськради.

Як заявив депутат Ігор Дякович, ЛКП "Крокус-послуги" займається пранням та хімчисткою.

Нагадаємо, на початку червня облдержадміністрація створила робочу групу щодо з’ясування стану дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Ще у квітні Львівська ОДА закликала владу Малехова виділити землю для укріплення дамби сміттєзвалища. Адже у вересні 2016 року Малехів відмовився виділити Львову землю для рекультивації Грибович, одна вже у грудні минулого року Львівська міськрада повторно звернулась до влади Малехова щодо виділення 3,5 га землі.

Варіанти дослідили стан Грибовицького сміттєзвалища через рік після трагедії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.