Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сергій Бабак

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 4 липня 2017, 16:13

Щоб очистити Львів від сміття, щодня потрібно вивозити 1600 тонн, – Бабак

Сергій Бабак

Сергій Бабак наголошує на неспроможності вивезти з міста все сміття до 5 липня та наголошує на неправильному підході Львівської ОДА до вивозу ТПВ.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами заступника міського голови Львова з питань ЖКГ Сергія Бабака, з часу "спільної співпраці" з Львівською ОДА з міста вивозять від від 400 до 900 тонн сміття на добу.

Втім такий об'єм роботи є недостатнім для того, щоб вкластися в термін, який Львову поставила державна комісія з надзвичайних ситуацій, – до 5 липня вивезти все сміття.

"За моїми розрахунками, потрібно було вивозити в добу 1600 тонн, щоб встигнути очистити місто до 5 липня. Звичайно, що таких показників ми досягнути не можемо, хіба відкриються полігони по усій Україні. Тому тут питання не в техніці, питання – куди вивозити", – розповів Сергій Бабак.

За його словами, львівське сміття не приймають сьогодні лише кілька із 19 міст, що підписали наприкінці квітня сміттєвий меморандум. За межі області зі Львова вивозять приблизно 50% ТПВ.

Також Сергій Бабак наголосив на неправильному підході Львівської ОДА до очищення міста від сміття.

"ЛОДА рахує вивіз сміття по очищених майданчиках. Вивезли сміття з  майданчика – поставили відмітку, що чисто. Але проходить три-чотири дні, і цей майданчик знову завалений сміттям. Тому ми вже не можемо рахувати його як очищений. Отож такий підхід не є правильний, краще рахувати вивіз сміття в тоннах", – додав Сергій Бабак.

Нагадаємо, станом на сьогодні у місті відходи вивезли із 73% сміттєвих майданчиків. Натомість вчора ця цифра становила 70%.

А за даними міськради, зі Львова потрібно вивезти ще понад 5000 тонн сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.