Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

AVE Львів

Середа, 5 липня 2017, 12:31

Більшість переповнених сміттєвих майданчиків у Львові підпорядковані "АVЕ Львів"

AVE Львів

Компанія-перевізник «АVЕ Львів» не вивозить сміття зі Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив під час наради у міськраді голова Франківської районної адміністрації Львова, станом на сьогодні у районі не вивезеними є 58 майданчиків, 49 з них були на обслуговуванні компанії «АВЕ-Львів».

Також у Шевченківському районі перенакопичені 75 майданчиків, 61 з них – компанії «АВЕ Львів».

«Ситуація критична. Особливо по перевізнику «АВЕ». Навіть не забирають денної норми сміття, тому ситуація залишається складною», – наголосила голова Шевченківської РА Надія Банах.

У Залізничному районі критично переповненими є 13 майданчиків, більшість з яких на території ЛКП «Граніт», які обслуговувала компанія «АВЕ». Натомість у Личаківському районі, за словами голови Личаківської РА Івана Лозинського, було два критичні майданчики біля гуртожитків університету. Сьогодні їх очистили, але це відбулось в режимі розірвання угод з компанією АВЕ на їх обслуговування, та налагодженням роботи з компанією «ГрінЕра».

Що ж до ситуації у Сихівському районі, то за словами в.о. голови Сихівської РА Володимира Івасюка, 146 майданчиків є переповнені, 133 з них – компанії АВЕ. 

Нагадаємо, ще у березні львівські правоохоронці почали розслідувати незаконне привласнення бюджетних коштів, виділених перевізникам як компенсацію за вивезення відходів на далекі відстані.

У результаті було з'ясовано, що директор комунального підприємства Львова укладав договори на захоронення ТПВ з фіктивними фірмами у Дніпрі. Після обшуків керівник цієї фірми виїхав за межі України, а його співучасники вимкнули засоби зв’язку й переховуються від правоохоронців. 

Йдеться про директора фірми «АВЕ-Львів» Юрія Грибана.

З переліком детальних виплат із бюджету міста для всіх львівських перевізників можна тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.