Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 8 червня 2017, 12:25

Керівник одного зі львівських перевізників, якого підозрюють у розкраданні бюджетних коштів, втік за кордон

львівське сміття

Один із львівських перевізників на "захороненні" сміття у Дніпрі заробив щонайменше 6,5 млн грн.

Про це сьогодні повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає кореспондент Варіантів.

У ході досудового розслідування за фактом розкрадання бюджетних коштів Львівської міськради правоохоронці встановили, що один із перевізників Львова укладав договори на захоронення ТПВ з фіктивними фірмами у Дніпрі.

"Керівнику львівського підприємства-перевізника оголошено підозру за ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального Кодексу України. Встановлено й коло інших осіб, причетних до даного злочину, наразі вирішується питання про оголошення підозри й їм. Один із фігурантів справи (керівник фірми-перевізника, – ред.) після обшуків виїхав за межі України, а інші вимкнули засоби зв’язку й переховуються від правоохоронців. Ви самі зрозумієте, керівник якого підприємства виїхав за кордон. Назвати його ім’я я зможу лише після того, як оголосять йому підозру. Є таємниця слідства, яку зараз порушити я не можу", – заявив Юрій Квятківський.

За його словами, у ході розслідування правоохоронці викрили кілька фіктивних фірм, які були зареєстровані у Дніпрі та в Києві, які нібито захоронювали сміття, привезене львівськими перевізниками.

"Послуг із захоронення ТПВ фіктивні підприємства не надавали, а перевізники незаконно скидали сміття у невідведених для цього місцях по всій території України. Ці фірми через перевізників отримали понад 6,5 млн грн. Та ми розуміємо, що суми можуть бути значно більшими, адже всім відомо, скільки Львівська міська рада виділила додаткових коштів із бюджету для перевізників у минулому році", – розповів Юрій Квятківський.

У подальшому документи про нібито захоронене сміття у Дніпрі львівські перевізники передавали у міськраду для виплат відшкодувань із місцевого бюджету.

В ході проведених обшуків у Дніпровській та Київській областях правоохоронці вилучили у фіктивних підприємств їхні печатки, документацію та навіть печатки офшорних фірм зі Швейцарії та Ліхтенштейна.

"Було виявлено дві печатки з реквізитами банківських установ. Тобто дійшло вже до того, що в офісі можна було оформляти цілі пакети документів. Також було вилучено ґаджети та комп’ютерну техніку, в якій була переписка зі службовими особами перевізників Львова, обставини створення та діяльність цих фіктивних фірм. Аналізом смс-повідомлень встановлено причетність одного з керівників фірми-перевізника Львова до створення фіктивної фірми у місті Дніпро", – додав Квятківський.

Зазначимо, протягом 2016 року Львівська міська рада виділила комунальному підприємству "Львівспецкомунтранс" понад 122 мільйони гривень на захоронення й вивіз сміття. Суми, виділені для інших львівських перевізників, були значно менші.

З переліком детальних виплат із бюджету міста для всіх львівських перевізників можна тут.

Водночас саме "Львівспецкомунтранс" неодноразово ловили на несанкціонованому викиді сміття на території міста, області та України.

Нагадаємо, львівські правоохоронці почали розслідувати незаконне привласнення бюджетних коштів, виділених перевізникам як компенсацію за вивезення відходів на далекі відстані, ще у березні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.