Петро Яцишин,  5 липня 2017

Любомир Маньків: Моя формула успіху – наполегливість у праці

Розмова з електромеханіком технічного відділу компанії Фуджікура Аутомотів Україна Львів Любомиром Маньківим.

Варіанти продовжують знайомитися з працівниками компанії Фуджікура.

Любомире, скільки вже часу працюєте на підприємстві?

Я працюю з самого початку, їздив до Румунії ще на стажування оператором. Пропрацював два чи три тижні, з роботою, в принципі, був знайомий, оскільки працював на схожій роботі до цього, тому опанував швидко усі процеси на лінії і вирішив сам для себе, що потрібно рухатися дальше. Відтак, пройшов співбесіду на посаду механіка (налагоджувача).

Тобто Ви обрали для себе професію ремонтувати машини і все устаткування на підприємстві?

Так. Я для себе обрав механічну роботу. Я в 2011 році закінчив Національний лісотехнічний університет, де навчався на кафедрі прикладної механіки, тому ця справа є для мене близькою.

У Румунії мене навчали ремонту устаткування, а оскільки я знаю англійську мову, то мені не було складно зрозуміти наших закордонних колег. Ми швидко знайшли спільну мову і порозумілися. Коли повернулися з Румунії до Львова, то я з колегами – механіками стали готувати всі машини до роботи.

Зараз що саме робите?

Усю механічну роботу. Ми є руками підприємства. Ремонтуємо усе обладнання, усі машини, лінії тощо. Вся робота умовно поділяється на три етапи – інсталяція – це встановлення нового обладнання. Приїжджають машини, лінії, ми їх встановлюємо  згідно інструкції, випробовуємо чи працюють. Якщо приїжджають машини, яких до цього часу ще не було, то ми опановуємо їх разом з нашими закордонними колегами.

Після цього машини проходять перевірку інженерами в лабораторії, а потім вже стає до роботи оператор. Операторам ми також показуємо та все детально пояснюємо що і як має працювати. Дальше беремо на постійне обслуговування техніку, слідкуємо, щоб нічого не ламалося, консультуємо людей, які на них працюють. І звичайно, якщо вже так трапилося, що устаткування поламалося, бо різні є нюанси, то ремонтуємо.  

Але у Вас зараз посада електромеханіка, обов'язки змінилися?

Ні, обов'язки практично ті ж самі, хіба що більше повноважень, до яких входить і ремонт електричних схем. Робота є цікавою, я щодня навчаюся чогось нового, коли прийшов на підприємство, то взагалі мало чого знав по механіці. Але ми з іншими операторами постійно комунікуємо і обмінюємося досвідом, це є абсолютно колективна та командна робота і це дуже круто.

А от так покомунікувати з керівництвом можете, коли реально виникає якась проблема?

Звичайно, без проблем. Чому б ні, якщо я не знаю власне, як зробити те чи інше, а він знає. То чому б не запитати? І вони нам показують, щоб на майбутнє ми вже самі вміли все робити.

А які у Вас амбіції у кар'єрній сходинці на підприємстві?

Я хочу бути шіфт-лідером, тобто керівником зміни. Моя формула успіху – наполегливість у праці. Без цього – нічого у житті не буде. І усім рекомендую, якщо хтось хоче навчитися чогось нового для себе і розвиватися, то ходіть до нас на роботу, вам буде цікаво тут самовдосконалюватися. А люди, які тут працюють вас підтримають і вам в цьому допоможуть. Плюс, ви за це ще й отримаєте грошову винагороду, хороші умови праці, комфортний доїзд тощо.

До речі, про соціальну політику компанії. В яких заходах берете участь? Адже вибір є не малий, можна грати у футбол або бігти благодійний забіг, або ходити на екскурсії?

Я часто ходжу на екскурсії. У мене дружина не зі Львова, їй цікаво і мені також, бо все життя тут прожив, але в багатьох місцях не довелося бути.

Ви з дружиною працюєте на підприємстві разом. З Наталією Андрієць у нас вже була також розмова. Вона нам розповідала, що саме Ви її привели в компанію на роботу, а багато Ваших друзів ще прийшло в компанію за Вашими рекомендаціями?

Так, багато моїх друзів також прийшло працювати у Фуджікуру. Вони зараз усі працюють, хтось у технічному відділі, хтось оператором. Але і багато нових друзів я знайшов вже будучи тут на роботі.

А яке у Вас захоплення поза роботою?

Велосипеди. Можу сам скласти велосипед, склав для себе і складаю для друзів, якщо хтось попросить. Люблю на них возитися і їх складати. Мабуть, механіка у мене в крові ще з дитинства.

Компанія Фуджікура запрошує до своєї команди ініціативних, цілеспрямованих, активних та працювитих людей. Звертайтеся за телефонами 063 202-4001, 097 126-9769, 066 105-0008, 095 092-0390. Будемо раді Вас бачити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.