Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

П'ятниця, 7 липня 2017, 11:09

Синютка отримає 25 млн на львівське сміття: контроль за грошима поклали на Садового

львівське сміття

Львівська міськрада виділила сьогодні облдержадміністрації 25 мільйонів на вивіз сміття.

Відповідне рішення прийняв сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Міськрада виділила субвенцію розміром 25 мільйонів гривень на виконання Меморандуму ТПВ, який підписали у Львові з органами місцевого самоврядування наприкінці квітня.

Всі кошти надійдуть в бюджет області на відшкодування "виконавцям фактично наданих послуг із вивезення твердих побутових відходів фактичних додаткових витрат на їх перевантаження, перевезення та будь-яких інших заходів, пов'язаних із захороненням та утилізацією".

Контроль за виконанням даного рішення поклали на міського голову Львова Андрія Садового.

Нагадаємо, 22 червня Львівська ОДА звернулася до міської влади про делегування їй функцій по управлінню сміттям у Львові до 2019 року. В облдержадміністрації зобов’язались протягом 20 днів очистити сміттєві майданчики Львова від перенакопиченя, забезпечити стабільний вивіз сміття впродовж усього періоду делегування повноважень; відновити та вдосконалити систему сортування сміття; у 2019 році ввести в експлуатацію комплекс із переробці сміття.

23 червня Андрій Садовий погодився передати Олегу Синютці контроль над вивозом львівського сміття. 

Станом на сьогодні у Львові очистили 436 контейнерних майданчиків, що були переповненими, та вивезли 6 605,6 тонн сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.