Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

рубка лісу варварська

Субота, 22 липня 2017, 16:26

Власник пилорами вдарив ногою активістку, яка раніше викрила порушення, вчинене за його участю

рубка лісу варварська

21 липня у Старосамбірському районі власник пилорами в нетверезому стані вдарив ногою громадську активістку Олену Бобровську-Микита.  

Про це повідоми депутат Старосамбірської райради Василь Курій.  

Олена Бобровська-Микита звернулась до правоохоронних органів зі скаргою. 

Василь Курій висловив припущення, що активістка була побита за те, що раніше розповіла журналістам "про безчинства у лісі та лягала під лісовози, перекриваючи дорогу лісовозам у Лопушанці-Хоминій".

«Я з дочкою і дворічним внуком відпочивала на березі річки. Річкою, де ми купалися, перевозили ліс. Я зробила фото, водій лісовоза це побачив. Розвантаживши лісовоза, лісові ділки підійшли до мене. Було їх четверо - Білас Василь, Яворський Олег, Павлюк Мар’ян, Федак Андрій, від них разило спиртним. Білас Василь вдарив мене ногою, а всі інші почали словесно мене ображати, в присутності моєї дочки і внука, який розплакався», - розповіла Олена Бобровська-Микита.

Олена Бобровська-Микита у 2013-2015 рр. виступала проти порушень з боку підприємців, які проводили рубку в лісах на замовлення "Галсільлісу".

"Місцеві активісти, зокрема наша Олена, звернули увагу на порушення, поліція відреагувала. Виявилося, що документи на проведення робіт отримав один підприємець, але по факту рубав зовсім інший. Зафіксували порушення: робота гусеничної техніки, використання не зареєстрованої робочої сили, бульдозером згорнули залишки деревени і рослинний шар, порушення технологічної карти рубок, вихід за межі рубки і всі інші можливі порушення. Виїхали екологи і були шоковані, підтвердили порушення і збиток. Виїхала Охорона праці – на пилорамі шість не зареєстрованих працівників, які підтвердили, що працюють на чорно. Далі до активістів приїхав телеканал Верховної Ради і депутат. Все, що залежало від місцевих жителів, – зроблено. А далі - справа припадає пилом, власник пилорами продовжує працювати, порушуючи закони. Всі в районі про це знають. Подейкують, що його сила в прокуратурі, саме там працює його сестра", - розповідає Василь Курій.

З його слів, в даному епізоді були задіяни підприємці, які вчора побили активістку. 

Нагадаємо, Василь Курій разом з активістами добивається впровадження мораторія на рубку лісу в Карпатах

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.