Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пл. Ринок

Понеділок, 14 серпня 2017, 12:07

16 серпня у Львові трамваї не курсуватимуть через пл. Ринок

пл. Ринок

В середу у Львові розпочинаються зйомки фільму "Шляхетні волоцюги", через що електротранспорт курсуватиме за зміненим маршрутом.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У середу, 16 серпня, у Львові стартують зйомки пригодницького художнього фільму "Шляхетні волоцюги". Однією з перших локацій стане площа Ринок, відтак із 07:00 до 19:00 год. трамваї об'їжджатимуть цю частину міста.

Натомість електротранспорт курсуватиме за схемою:

Трамвайний маршрут № 1 – Трамвайне депо – вул. Городоцька – вул. Вітовського – Трамвайне депо.

Трамвайний маршрут № 2 – вул. Коновальця – вул. Вітовського – вул. Стуса – Вернадського – пл. Соборна – вул. Вітовського – вул. Коновальця.

Трамвайний маршрут № 9 – Трамвайне депо – вул. Вітовського – Вул. Городоцька – Трамвайне депо.

"Зйомки фільму відбуватимуться у Львові та у Києві. Окрім площі Ринок, для зйомок фільму також будуть задіяні ще площа Музейна, двір Собору Святого Юра, вулиця Вірменська, Вірменський дворик. Але найбільший майданчик для зйомок залишається на площі Ринок. Для нас дуже важливо, що для зйомки залучені львівські актори", – розповіла голова Львівської кінокомісії Ольга Райтер.

Також для зйомок "Шляхетних волоцюг" використають і ретро-трамвай 1909 року випуску, який ЛКП "Львівелектротранс" передає в оренду фільммейкерам за 1000 грн в годину.

"Цей трамвай – це унікальний зразок ще австрійського машинобудування. На сьогодні у світі збереглося три таких трамваї: 2 в Польщі і 1 у Львові. Назва трамвая Sanok SN1. Також компанія "Ганзафільм" зобов’язується компенсувати збитки для підприємства, які пов’язані із змінами в русі трамваїв 1, 2 і 9", – наголосив начальник відділу зв’язків з громадськістю ЛКП "Львівелектротранс" Іван Бондар.

Зазначимо, "Шляхетні волоцюги" – рімейк старому довоєнному польському мюзиклу "Волоцюги" 1939 року про львівських батярів. 

Виробництво фільму здійснюється на умовах держзамовлення та за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.