Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Четвер, 17 серпня 2017, 10:32

Палаючий терикон на Сокальщині планують загасити до жовтня

Наразі завершено більше половини робіт із гасіння терикону Львівської вугільної компанії поблизу села Сілець.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Михайло Мельник, загальна площа терикону складає 65 га, на ньому розміщено близько 50 млн куб.м породи після збагачення вугілля, це найбільший терикон, що розташований на території області.

На роботах із гасіння загоряння працює більше 10 одиниць техніки. Також фахівці розпочали роботи з влаштування дренажного рову вздовж схилу, наразі вирито майже 80 метрів.

Закінчити роботи з гасіння терикону планують до кінця вересня.

Нагадаємо, у лютому уряд виділив майже 12 млн грн для запобігання надзвичайній ситуації через горіння терикону в Сокальському районі. У квітні облдержадміністрація отримала ці кошти та оголосила закупівлю.

А на початку жовтня 2016 уряд заявив, що розслідуватиме ситуацію навколо гасіння териконів на Львівщині та застосує санкції щодо посадовців Львівської вугільної компанії, які призупинили роботи з гасіння пожежі через заборгованість компанії перед Львіввугіллям.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.