Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Анатолій Дейнека

П'ятниця, 8 вересня 2017, 14:43

Дейнеці запропонують пройти медичну експертизу

Анатолій Дейнека

Пустомитівський райсуд задовільнив клопотання активіста, науковця Віталія Майбороди про призначення експертиз із визначення шкоди здоров'ю Анатолія Дейнеки через критичні висловлювання на його адресу у фільмі "Українські гниди" в карпатських лісах".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Вчора, 7 вересня, у Пустомитівському районному суді відбулось засідання за позовом ДП "Славський лісгосп" до науковця, активіста, члена-кореспондента Лісівничої академії наук України Віталія Майбороди, де третьою стороною, що заявила самостійні вимоги, є начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

Анатолій Дейнека і директор ДП "Славський лісгосп" Сергій Кокоць позиваються на Віталія Майбороду з приводу захисту честі, гідності та ділової репутації, адже, на думку позивачів, Майборода поширював недостовірну інформацію у фільмі журналіста Дмитра Федоренка "Українські гниди" в карпатських лісах".

Відтак вчора суд задовільнив клопотання Віталія Майбороди щодо призначення експертиз, за допомогою яких можна було б встановити, яку шкоду здоров'ю Анатолія Дейнеки завдали критичні висловлювання Майбороди у фільмі. Втім проведення такої експертизи можливе лише за згоди самого Дейнеки.

"Я дуже хочу дізнатися, які ж травми від моральних страждань отримав Анатолій Дейнека через сказані мною слова у фільмі. Адже про травми Дейнеки говорить один директор Славського лісгоспу, то якось несерйозно. Протягом 5 днів сторона повинна прийняти рішення, чи дає згоду на проведення експертиз, чи ні",  розповів Віталій Майборода.

Зазначимо, вчора в суді допитували директора ДП "Славський лісгосп" Сергія Кокоця, який проходить у справі як свідок. Він зауважував, що Анатолій Дейнека, переглянувши згаданий фільм, вживав медпрепарати і, на його думку, критичні висловлювання Майбороди могли викликати у Анатолія Дейнеки навіть інфаркт.

Водночас Сергій Кокоць жодного разу так і не зміг пояснити у суді, які саме висловлювання Віталія Майбороди у фільмі спричинили шкоду честі та діловій репутації Анатолія Дейнеки та Славського лісгоспу.

"В ролику все неправда. Весь бруд і все сміття вилито на Славське лісове господарство, в якому з честю і гідністю працюють 350 людей. Весь ролик є неправдивий",  наголошував Сергій Кокоць.

Також суд задовільнив клопотання Віталія Майбороди про те, щоби Держприкордонна служба України надала дані про те, скільки часу Анатолій Дейнека перебував за кордоном протягом 2014-2015 років.

"У фільмі я сказав, що Дейнека минулого року був 74 дні в Австрії. Але він насправді там дуже часто буває, адже має певний інтерес. Також у стрічці я казав, що статки Дейнеки не можна порахувати, бо вони такі великі, а третя фраза була про те, що Дейнека віддав ліси своїм родичам на дерибан",  пояснив Віталій Майборода.

За його словами, через суд Анатолій Дейнека хоче вгамувати активіста, що бореться із незаконними вирубками на Львівщині.

"Я постійно виявляю порушення: контрабанду лісу за кордон Славським і Сколівським лісгоспами, заниження з кожної лісосіки вихід грубої ділової деревини тощо. Остання крапля, думаю, була, коли минулого року в Пустомитах Науково-дослідний інститут взявся дуби рубати. А я, за допомогою колег, натравив на них і депутатів, і екоінспекцію, і правоохоронців. Там такий був чере це скандал, екологи нарахували майже 1 мільйон гривень збитків. І от після цього всього Дейнека подав на мене в суд за образу честі і гідності",  зауважив Віталій Майборода.

Зазначимо, сам Анатолій Дейнека на жодному судовому засіданні у цій справі присутній не був. Вчора його правозахисник, Назар Гак, пояснив, що Дейнека використав своє право не приходити до суду, не пояснюючи причини.

Також вчора на судове засідання прийшли активісти з різних районів Львівщини, які провели акцію на підтримку Віталія Майбороди.

Наступне судове засідання призначили на 30 жовнтя.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.