Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Міхеїл Саакашвілі

Вівторок, 12 вересня 2017, 10:46

Екстрадиція Саакашвілі в Грузію неможлива, – адвокат

Міхеїл Саакашвілі

Адвокат Маркіян Галабала заявляє, що згідно з законодавством Україна не має права видати Міхеїла Саакашвілі в Грузію.

Про це сьогодні повідомив адвокат Міхеїла Саакашвілі Маркіян Галабала, передає кореспондент Варіантів.

"Ми готові до будь-якого розвитку подій, навіть до запиту щодо екстрадиції зі сторони Грузії. Але хочу наголосити, що згідно з Законом України "Про статус іноземців та осіб без громадянства" заборонено видавати іноземним державам осіб без громадянства, які постійно проживають на території України. Міхеїл Саакашвілі має саме такий статус. Тому навіть із цієї підстави його екстрадиція неможлива",  розповів Маркіян Галабала.

За його словами, по прибуттю до Києва Міхеїл Саакашвілі збирається поновити громадянство України.

"Безумовно, Міхеїл Саакашвілі звертатитеться, аби поновити своє громадянство. Я думаю, це буде найближчим часом, як тільки він повернеться до Києва. Думаю, він особисто подасть позовну заяву. Це була одна з ключових цілей його повернення в Україну", додав Маркіян Галабала.

Нагадаємо, сьогодні вранці в готель "Леополіс" прибули прикордонники, аби особисто донести Саакашвілі зміст адмінпротоколу щодо перетину ним кордону у пункті пропуску "Шегині". 

Зазначимо, у неділю, 10 вересня, Міхеїл Саакашвілі повине був приїхати в Україну через Краковець, втім прибув він через пункт пропуску "Шегині". Через його приїзд у Шегинях постраждали 11 поліцейських.

А нещодавно Міністерство юстиції отримало запит від Грузії на видачу Михаїла Саакашвілі.

Сам Саакашвілі вчора львівським журналістам оголосив свій план дій після повернення в Україну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.