Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

зустріч Саакашвілі

Вівторок, 12 вересня 2017, 15:12

Львівська поліція затримала п'ять учасників незаконного перетину кордону у Шегинях

зустріч Саакашвілі

Йдеться про події 10 вересня у пункті пропуску "Шегині", під час приїзду Михеїла Саакашвілі в Україну.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області. 

Сьогодні правоохоронці затримали п’ятьох активних учасників незаконного прориву кордону у "Шегині". Наразі їм інкримінують групове порушення громадського порядку.

Також поліція встановила особи шести можливих організаторів акції, а також 32 активних учасників тих подій, ще понад 100 осіб були допитані як свідки інциденту.

Крім цього, кільком народним депутатам направлені повідомлення про виклики у поліцію.

Загалом події у пункті пропуску "Шегині" розглоядають за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб), ч. 4 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, у неділю, 10 вересня, Міхеїл Саакашвілі повинен був приїхати в Україну через "Краковець", втім прибув він через пункт пропуску "Шегині". Через його приїзд у "Шегинях" постраждали 11 поліцейських.

Сам Саакашвілі вчора львівським журналістам оголосив свій план дій після повернення в Україну.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство юстиції отримало запит від Грузії на видачу Михаїла Саакашвілі. Однак адвокат Маркіян Галабала заявляє, що згідно з законодавством Україна не має права видати Міхеїла Саакашвілі в Грузію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.