Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шкільний автобус

golosno.com.ua

Вівторок, 19 вересня 2017, 12:24

Облрада Львівщини витратить 15 мільйонів на закупівлю нових шкільних автобусів

шкільний автобус

Йдеться про закупівлю 16 автобусів для школярів області.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні, під час сесії Львівської облради, депутати внесли зміни до показників обласного бюджету на 2017 рік. Це рішення підтримали 65 депутатів.

Зокрема, депутати виділили 15 млн 469,3 тис грн для придбання шкільних автобусів. Також для заміни котлів у Бориславській школі-інтернаті передбачено 420 тис грн.

Нагадаємо, нещодавно комісія облрада передбачила кошти для придбання 16 автобусів для школярів Львівщини. Станом на серпень на Львівщині закупили 45 нових автобусів, а до кінця року планують отримати ще 26 автобусів для шкіл області.

Нагадаємо, минулого року на Львівщині виникли проблеми із тендером на придбання 90 шкільних автобусів, адже восени Антимонопольний комітет скасував закупівлю Львівської ОДА. Відтак частина львівських школярів змушена була самостійно добиратися у школи, які розташовані у сусідніх селах.

Зазначимо, навесні мінстр освіти і науки України Лілія Гриневич наголошувала, що для Львівщини потрібно докупити ще майже 100 "Школяриків". Придбання шкільних автобусів на 70% здійснюватиметься державним коштом, а ще 30% повинні надати органи місцевого самоврядування. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.