Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Вівторок, 26 вересня 2017, 16:05

Перевізники Львова закликають Садового вирішити питання із перевезенням пільговиків

львівські маршрутки

А підняття тарифів на проїзду Львові можливе тільки після вирішення цього питання.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

"Ми не ставимо першочерговим питання перегляду тарифів у Львові. Першочерговим питанням порядку денного, що не переший рік ми ставимо як перед виконавчою владою, так і перед депутатським корпусом, є пільгові перевезеннями у Львові".

За його словами, у Львові щодня пасажирами автобусів є від 35% до 55% пільговиків, що не оплачують проїзд. Саме від вирішення питання пільговиків львівські автотранспортні підприємтсва визначатимуть вартість перевезень.

Асоціація пропонує два рішення цього питання: пільговики користуються пільгами в повному обсязі лише у комунальному транспорті. А для кількох пільгових категорій (найбільш соціально вразливих), зазначених в договорах з міськрадою, Асоціація пропонує запроваджувати безкоштовний проїзд, без подальшого відшкодування. До них пропонують віднести бійців АТО, дітей-інвалідів, інвалідів по зору, – не більше чотирьох категорій.

Щодо другого варіанту, то вони пропонують йти шляхом, запровадженим влітку облдержадміністрацєю: надати громадянам саме пільгу, тобто зобов'язати пільговиків частково оплачувати перевезення.

Як зазначив Іван Велійка, у міській раді схиляються обрати саме таке рішення. Однак таку часткову оплату перевізники пропонують покласти лише на пенсіонерів, а решта пільгових категорій пасажирів зможуть й надалі їздити безкоштовно.  

Іван Велійка наголосив: "Львівська міська рада, як замовник, мусить зрозуміти, що кількість грошей на компенсацію пільгових перевезень повинна бути у 3-4 рази більшою, ніж є зараз".

Також у Асоціації перевізників не виключають підняття тарифу перевезення наступного року, після переговорів з львівською міськрадою і затвердження відповідних рішень на сесіях.

Додамо, що у Львівській міськраді вже через кілька тижнів можуть прийняти рішення, згідно з яким пільговики платитимуть за проїзд у маршрутках 2 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.