Розслідування ДТП за участю власника телеканалу ZIK Димінського є необ’єктивним, – адвокат

середа, 27 вересня 2017 р. о 14:08
Розслідування ДТП за участю власника телеканалу ZIK Димінського є необ’єктивним, – адвокат
Петро Димінський

Адвокат Петра Димінського Микола Лисий заявляє про політичний тиск на його підзахисного та спроби забрати у нього телеканал ZIK.

Про це повідомив адвокат Петра Димінського Микола Лисий на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Хід досудового розслідування, коментарі та інформація навколо нього, дають обґрунтовані підстави сумніватись в об’єктивності та неупередженості досудового розслідування", – наголосив Микола Лисий.

Зазначимо, 18 серпня у Яворівському районі авто Петра Димінського зіткнулось з іномаркою, водійка якої загинула. Опісля ДТП Димінський поїхав на лікування у Швейцарію.

За словами Миколи Лисого, Димінський з місця події нікуди не втікав, дав згоду на проведення його допиту, під час якого відповів на усі питання слідчих про обставини ДТП. Однак у хід розслідування втрутилось керівництво МВС України й цю справу передали на розслідування поліції Києва.

Відразу ж після ДТП водій Димінського Андрій Борщ заявив правоохоронцям, що за кермом у момент зіткнення був саме він. Однак поліція з'ясувала, що це неправда, проте 5 вересня Апеляційний суд призначив йому цілодобовий домашній арешт замість ув'язнення.

"Виникає резонне запитання: "Чому за наявності висновків експертиз, що Борщ не перебував у автомобілі, він продовжував тривалий час утримуватись під вартою і чому він знаходиться під домашнім арештом в даний час?", – зауважив Микола Лисий.

Він додав, що згідно з ухвалою суду для відшукання зразків ДНК Петра Димінського за місцем його проживання та роботи було мобілізовано 28 слідчих Головного управління Національної поліції та 6 територіальних управлінь, яких привезли автобусами з Києва до Львова.

Вони обшукали спортивні бази ФК "Карпати", офіси Димінського і телеканалу ZIK.

"Чому саме тут така прискіплива увага? Увага до злочину, який, між іншим, підпадає під опублікований 7 вересня 2017 року закон про амністію.
Не виключаю, що відповідь знаходиться на поверхні. Телеканал ZIK. Не втрачати ж перед виборами нагоду під політичним тиском закрити рот неугодному каналу та ще й "віджати" його", резюмував – Лисий.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024