Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Середа, 4 жовтня 2017, 11:21

У 2017 році на Львівщині створять 11 ОТГ

Львівщина

Загалом в Україні планують створити 700 громад до кінця року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Як заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, на розгляді Центральної виборчої комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів у 62 об’єднаних територіальних громадах.

За його словами, в Україні до кінця року може бути створено близько 700 ОТГ.

"За законом, громада вважається об’єднаною після прийняття відповідного рішення всіма місцевими радами, що увійшли до її складу. Отже ті громади, які зараз очікують на рішення Центральної виборчої комісії про проведення перших виборів, ми теж вважаємо створеними", – наголосив В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, раніше Мінрегіон склав перелік потенційних центрів спроможних громад у кожній області України.

Станом на сьогодні на Львівщині створено 35 об’єднаних територіальних громад. У 25 із них уже проведені перші вибори. Це сьомий показник по Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.