Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Березюк

Четвер, 5 жовтня 2017, 11:49

Самопоміч проігнорить порошенківські законопроекти щодо Донбасу

Олег Березюк

Фракція "Об’єднання "Самопоміч" не голосуватиме за жоден з двох законопроектів щодо Донбасу, які внесені у Верховну Раду Президентом. 

Про це повідомляє прес-служба партії "Об'єднання "Самопоміч".

Таке рішення учора на своєму засіданні ухвалили члени фракції після обговорення.

"По суті, це закони про капітуляцію, оскільки узаконять у майбутньому владу російської окупаційної адміністрації, амністують бойовиків-убивць і вводять так звані "Мінські угоди", підписані невідомо-ким від імені України, в законодавче поле держави.

Нагадаю, що Мінськ передбачає вибори на окупованих територіях, дозвіл окупантам на облаштування своїх судів, власної міліції у складі амністованих бойовиків і так далі. І якщо раніше нас тішили ілюзією, що ми зможемо не виконувати Мінських угод, поки щось там не зробить інша сторона, то тепер нам прямо пропонують вписати ці капітуляційні умови в законі. Ми є послідовними у своїй позиції щодо такої перспективи – жоден зовнішній тиск не може виправдати здачу суверенітету країни", – пояснив позицію фракції її голова народний депутат Олег Березюк.

За словами лідера фракції "Самопоміч", законопроекти Президента вводять в оману своєю термінологією. Зокрема, в тексті мова йде про "окуповані Росією території Донецької та Луганської областей", але не вказується, які саме частини є окупованими.

"Нам пропонують віддати це право (визначати території окупованими) начальнику Генштабу. Натомість, ми нещодавно чули, що Муженко не бачить росіян на Донбасі. В його очах "іхтамнєт", – заявив Березюк.

Олег Березюк також нагадав, що "Самопоміч" внесла свій проект закону про визначення засад державної політики щодо окупованих Російською Федерацією територій Луганської та Донецької областей і наполягатиме на його розгляді в парламенті.

Нагадаємо, торік у січні депутати Львівської обласної ради закликали Верховну Раду не голосувати за особливий статус Донбасу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.