Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

шкільний автобус

volynnews.com

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 18:11

Львівщина отримала три нові шкільні автобуси

шкільний автобус

Авторбуси виділили для навчально-реабілітаційних центрів у Бориславі, Червонограді та Брюховичах.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, навчально-реабілітаційні заклади Львівщини отримали 3 спеціальні шкільні автобуси.

"Загальна пасажиромісткість одного автобуса – 23 місця, у тому числі 2 місця для перевезення дітей з обмеженою здатністю пересування. Для цього він обладнаний спеціальним майданчиком для кріплення двох інвалідних колясок і двома спеціальними кріслами з відкидними підножками. Посадка та висадка інвалідних візків здійснюватиметься за допомогою підйомника", – наголосила Любомира Мандзій.

Відтак, по одному автобусу отримали навчально-реабілітаційні центри "Гармонія" (Борислав), "Світанок" (Червоноград), "Святого Миколая" (смт. Брюховичі).

Зазначимо, "Школярики" придбали у межах Програми розвитку освіти Львівщини за кошти обласного бюджету. Загальна вартість автобусів становить близько 6 млн грн.

Станом на серпень на Львівщині закупили 45 нових автобусів, а до кінця року планують отримати ще 26 автобусів для шкіл області.

Навесні мінстр освіти і науки України Лілія Гриневич наголошувала, що для Львівщини потрібно докупити ще майже 100 "Школяриків". Придбання шкільних автобусів на 70% здійснюватиметься державним коштом, а ще 30% повинні надати органи місцевого самоврядування. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.