Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Україна-Польща

Понеділок, 13 листопада 2017, 11:51

Поляки не оприлюднюватимуть список українців-нон ґрата

Україна-Польща

Польща не буде розголошувати імена українців, яким заборонено в‘їзд у країну, але вважає цей список надто коротким.

Про це в інтерв’ю тижневику "Dziennik Gazeta Prawna" заявив глава Міністерства закордонних спра Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє Onet.pl.

Він відзначив, що Польща не розкриває, кому, якій кількості осіб та з якої сфери люди оголошені персонами нон грата, тільки підкреслив, що "цей список надто короткий".

"Це демонструє наше далекоглядне розуміння поглядів української сторони і рішучість у пошуках шляху прогресу у взаємних відносинах та небажання подальшої ескалації", – наголосив дипломат.

Він так засумнівався щодо стратегічного партнерства між Україною і Польщею.

"Ми не впевнені у тому чи стратегічно партнерство з Польщею залишається ціллю Києва. Нещодавно я був у Львові, і маю уявлення, що нема жодного поступу навіть у найпростіших місцевих справах. Йдеться про інформаційну таблицю на музеї "Тюрма на Лонцького", де є згадка в одному ряду про окупацію польську, нацистську і радянську. У 2017 році маємо у Львові костели які досі діють як концертні зали. Це не є питання що складно вирішити", – розповів Ващиковський.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Польща неофіційно оголосила персонами нон-грата українських істориків, серед яких директор комунального підприємства Львівської облради "Доля" Святослав Шеремета. 

Додамо, що у Львові міністр закордонних справ Польщі зустрівся зі міським головою Андрієм Садовий, який заявив, що перед цією зустріччю він консультувався з міністром закордонних справ України і директором Інституту національної пам'яті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.