Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вул. Шевченка, 418

Google maps

Понеділок, 13 листопада 2017, 13:00

Забудовник, що незаконно зводить будинки у Львові, двічі продавав квартири різним людям

вул. Шевченка, 418

ПрАТ "Ірокс", який спорудив житлові будинки на вул. Шевченка, 418, двічі продавав квартиру різним людям.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, передає кореспондент Варіантів.

ПрАТ "Ірокс", із яким Львівська міська рада від літа цього року судиться через незаконне зведення житлових будинків у місті, в об'єкті на вул. Шевченка, 418 продавало різним особам одну і ту ж квартиру.

"У завершених будинках Іроксу на вул. Шевченка, 418, наскільки мені відомо, продані вже всі квартири. Більше того, буди навіть такі випадки, коли продавали там одну і ту ж квартиру двічі різним людям. І насправді ці люди довго з'ясовували між собою стосунки. На вул. Антонича-Майданній у збудованому об'єкті також продані всі квартири. Але зараз там, наскільки я знаю, починають зводити новий корпус будинку",  розповіла Гелена Пайонкевич.

За її словами, жодна сім'я, яка купила житло на вул. Шевченка, 418, не може оформити право власності на квартиру без відповідного рішення суду. Також ПрАТ "Ірокс" станом на сьогодні за вказаною адресою закладє фундамент під наступну секцію.

"Ми не можемо скористатися в повній мірі нашими повноваженнями, аби зупинити незаконне будівництво, яке здійснює компанія "Ірокс" на трьох земельних ділянках у Львові: на вул. Антонича-Майданній, вул. Шевченка, 418, вул. Тернопільській, 42. Тому ми застерігаємо громадян від придбання квартир у цих будинках. Всі об'єкти забудовника сьогодні знаходяться у судах, відкрито кримінальне провадження, в тому числі і за самовільне захоплення земельних ділянок",  додала Гелена Пайонкевич.

Зазначимо, згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ПрАТ "Ірокс" зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Професора Буйка, 17-А. 

Власниками компанії є 9 осіб: Микичак Ігор Пилипович, Микичак Богдан Пилипович, Купчак Ігор Іванович, Малерик Мирон Михайлович, Тильчик Віктор Павлович, Кубрак Григорій Васильович, Шевців Орест Миколайович, Микичак Володимир Ігорович, Микичак Оксана Орестівна.

Розмір статутного капіталу ПрАТ "Ірокс" становить 1 050 000 грн. Основний виді діяльності компанії вказаний як "дільність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту".

Нагадаємо, у липні 2015 року ДАБІ у Львівській області вирішила зупинити виконання зведення багатоквартирних житлових будинків на вул. Шевченка, 418.

А в серпні цього року Львівська міськрада звернулась у правоохоронні органи щодо порушення кримінального провадження стосовно керівництва ПрАТ "Ірокс".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.