Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Замкова,9

Google maps

Понеділок, 20 листопада 2017, 12:57

Садовому повернули ще одне приміщення з "афери століття"

вул. Замкова,9

Прокуратура повернула Львову незаконно приватизоване приміщення на вул. Замковій, 9.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Львівська місцева прокуратура №2 заявила до Господарського суду Львівської області позов щодо витребування із незаконного володіння нежитлове приміщення на вул. Замкова, 9 у Львові.

Вказане приміщення загальною площею майже 176 кв м вибуло із комунальної власності внаслідок шахрайських дій організаторів так званої "афери століття".

Як вдалося встановити, на підставі підробленого розпорядження Галицької районної адміністрації та реєстраційного посвідчення приватний нотаріус вніс в державний реєстр відомості щодо права власності на приміщення приватної фірми "Грот", яке згодом, на підставі договору купівлі-продажу, перейшло у власність підприємства "К.Р.О.К.-7".

За результатами розгляду позову прокурора, суд виніс рішення – витребувати із власності ПП "К.Р.О.К.-7" вказане майно та повернути територіальній громаді Львова.

Крім цього суд скасував незаконну державну реєстрацію на право власності. 

Матеріали досудового розслідування стосовно двох підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.358, ч.4 ст.190, ч.1 ст.209 КК України скеровано до суду.

Разом із тим ще одного підозрюваного оголошено в розшук.

Нагадаємо, з 2007 дотепер місто втратило 66 комунальних приміщень, які були незаконно приватизовані. Цю справу прозвали "аферою століття". Станом на сьогодні на незаконно приватизовані 25 приміщень Львівської міськради накладено арешт.

Із повним переліком 25 приватизовних приміщень можна ознайомитися тут. Раніше прокурор Львівщини Юрій Квятківський зазначив, що посадовці міськради повинні нести відповідальність за те, що допустили незаконну приватизацію 25 комунальних об'єктів.

Нещодавно Львівській міській раді повернули одне з незаконно приватизованих приміщень на вул. Старознесенській, 194.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.