Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Квятківський

Четвер, 8 червня 2017, 15:40

Посадовців управління комунальної власності Львівської міськради покарають за халатність, – Квятківський

Юрій Квятківський

Прокурор Львівщини Юрій Квятківський зазначив, що посадовці міськради повинні нести відповідальність за те, що допустили незаконну приватизацію 25 комунальних об'єктів.

Про це сьогодні повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає кореспондент Варіантів.

Посадовці Львівської міської ради понесуть покарання за те, що допустили незаконну приватизацію 25 комунальних приміщень у минулому році.

"Сьогодні ми можемо говорити про халатність із боку посадовців міськради, адже вони не контролювали майно комунальної власності. Зараз на всі приміщення ми наклали арешт, також даємо оцінку роботи керівників відповідних управлінь міськради, які відповідають за ту чи іншу ділянку роботи. За незаконну приватизацію міська рада буде нести відповідальність. Але якою буде ця відповідальність, наразі невідомо", – розповів Юрій Квятківський.

За його словами, Львівська міська рада не має обліку комунальних приміщень. Відтак у ході кримінального провадження за фактом незаконної приватизації комунального майна міськрада не змогла надати правоохоронцям технічну документацію по всіх 25 об’єктах.

"Для того, щоб затримати людину, оголосити їй підозру, нам треба знати не тільки місце розташування конкретного приміщення, а й його вартість. Тобто нам потрібно знати суму збитків. Такі документи від міськради ми не отримували, тому нам прийшлось призначити експертизи по всіх 25 комунальних приміщеннях, звернутися до суду, аби отримати дозвіл на те, щоб оглянути їх, а фахівці могли провести оцінку. Тому цей процес значно затягнувся", – пояснив Юрій Квятківський.

Зазначимо, незаконно приватизовували всі 25 приміщень Львівської міської ради з квітня по листопад 2016 року.

Нещодавно поліцейські заарештували двох людей, причетних до приватизації цих комунальних приміщень міськради. Ще двох людей розшукують, а особу однієї встановлюють.

Із повним переліком всіх 25 приватизовних приміщень можна ознайомитися тут

Нагадаємо, львівські активісти пікетували управління комунальної власності міськради та вимагали звільнити його керівника, Інну Свистун, за незадовільну роботу та незаконну приватизацію приміщень у місті.

Минулого року львів'яни навіть реєстрували електронну петицію щодо звільнення Інни Свистун із займаної посади.

Додамо, Інна Свистун очолює управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради зі серпня 2013 року. Також вона є депутатом обласної ради від об'єднання "Самопоміч".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.