Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 5 грудня 2017, 13:34

Депутати Львівської облради внесли зміни до бюджету Львівщини-2017: на що підуть гроші

Львівська облрада

Серед перерозподілених 67 млн грн, на виплату компенсацій за пільговиків Львівська облрада передбачила 3 млн грн.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні Львівська обларада внесла зміни до обласних програм та показників обласного бюджету на 2017 рік, скерувавши перевиконання дохідної частини загального фонду обласного бюджету для збільшення видатків на вирішення окремих проблемних питань, а також здійснення перерозподілу видаткових показників обласної скарбнички на 2017 рік за зверненням головних розпорядників коштів.

Відтак, збільшено обсяг обласного бюджету на 67 млн грн (загальний фонд – 61,1 млн грн, спеціальний – 1,8 млн грн), з яких 26,4 млн грн – перевиконання планових показників станом на 1 листопада, медична субвенція для фінансування заробітної плати галузі охорони здоров’я – 27,37 млн грн, а також субвенція з держбюджету на будівництво, реконструкцію будинків для дітей-сиріт – 7,3 млн грн.

У результаті внесення цих змін галузі охорони здоров’я додатково передбачили 35,1 млн грн, соціального захисту – 4,88 млн грн, фізичної культури – 2,1 млн грн, культури – 2,34 млн грн, туризму – 100 тис грн, житлово-комунального господарства – 663,6 тис грн, дорожнього господарства – 3,7 млн грн.

За словами голови комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олега Домчака, основна мета цього перерозподілу – вирішення проблеми фінансування дефіциту заробітної плати для бюджетних установ області та першочергових видатків.

Він додав, що також цей перерозподіл покриває виплату заборгованості із зарплати в бюджетних установах області, а ще 3 млн грн передбачено на виплату компенсацій перевізникам Львівщини за пільгові категорії громадян.

Зазначимо, у Львові сьогодні є 24 категорії пільговиків. А за даними 2016 року, понад 60% львів'ян користуються пільгами в міському транспорті.

У жовтні міський голова Львова заявив, що цьогоріч міська рада взагалі не отримувала коштів на виплату перевізникам компенсацій за пільговиків. Тому у міськраді зараз думають над тим, аби пільговики платили за проїзд у львівських маршрутках 2 грн.

Нагадаємо, перевізники Львова подають у суд на міську раду, оскільки не отримали компенсацій за пільговиків ще за 2016 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.