Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ялинка у Львові

П'ятниця, 15 грудня 2017, 17:32

В Україні можна перевірити легальність походження ялинки

ялинка у Львові

Для цього розробили спеціальну програму для мобільних телефонів.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

Держлісагентство створило розробило програмне забезпечення для Android за допомогою якого можна перевірити легальність походження ялинки.

"Перевірка законності походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із самоклейної етикетки, яка прикріплена до ялинки, у мобільний додаток на телефоні. Самоклейні етикетки містять індивідуальний номер та відповідний йому штриховий код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини", – наголосили у Держлісагентстві.

Також можна перевірити легальність ялинки на сайті Держлісагентства.

"Якщо інформація про ялинку відсутня це може свідчити, про сумнівне походження ялинки", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, на ялинкову кампанію 2017-2018 років лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства підготували 95 000 новорічних ялинок.

Тому для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок на Львівщині вже стартували рейди.

Нагадаємо, у Львові та області вже затвердили офіційні місця продажу ялинок. Цього року ялинку, висотою 1-4 м, можна придбати за 50-150 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.