Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сортування сміття

Середа, 24 січня 2018, 16:58

Весною на Львівщині запустять три сміттєсортувальні лінії

сортування сміття

Їх встановлюють на сміттєзвалищах трьох районних центрів.

Про це сьогодні на брифінгу розповіли голова Державної екоінспекції Львівщини Микола Маланич і директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

Три сортувальні лінії встановлять на сміттєзвалищах у області, а саме у Дрогобичі, Самборі та Новояворівську.

"У цьому році, маємо надію, буде закуплено ще 5 сміттєсортувальних ліній, таким чином впродовж 3 років будемо на всіх полігонах твердих побутових відходів матимемо сортувальні лінії. Відтак будуть максимально сортувати сміття, харчові відходи складуватимуть під відповідним шаром, зменшуватимуть вплив на довкілля," – розповів Микола Маланич.

Нагадаємо, техніку для сортування сміття обласна державна адміністрація купила у грудні. Додамо, що на сміттєзвалищі Золочева уже сортують сміття перед складуванням. 

Як повідомляли Варіанти раніше, всі мешканці області повинні перейти на сортування сміття до 2020 року. А станом на жовтень 2017 року роздільним збором ТПВ було охоплено лише 32% населення Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.