Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ксенія Клим, Ігор Калинець, Михайло Косів, Василь Глинчак

Вівторок, 30 січня 2018, 12:11

Залишки львівського телебачення просять заступництва у Ганущина

Ксенія Клим, Ігор Калинець, Михайло Косів, Василь Глинчак

Працівники ТРК "Львів" вимагають у обласної ради звернутись до органів державної влади щодо реформи державного телебачення і радіо.

Сьогодні, 30 січня, на сесію Львівської облради прийшли журналістка Ксенія Клим, поет і громадський діяч Ігор Калинець, професор Львівського національного університету Василь Лизанчук. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Вони вимагали, щоб депутати обласної ради звернулися до центральних органів влади та правоохоронців щодо реформи суспільного телебачення. Як зазначила Ксенія Клим, під гаслом оптимізації ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" хоче знищити колектив Львівської регіональної філії, до якої входить ТРК "Львів" та Львівське обласне радіо.

"Понад 70% колективу Львівської філії збираються скоротити, сюди підпадають і соціально незахищені категорії", – зазначила Ксенія Клим.

Також Василь Лизанчук зауважив, що реформою суспільного телебачення ПАТ НСТУ хоче зіграти "на руку" країні-агресору.

"Це не лише цинічне, а й антиукраїнське зухвальство. Мета цієї реформи – знищення українського національного інформаційного простору, а цього якраз і хоче Росія. Тому прошу депутатів звернутися до центральної влади і вплинути на ситуацію, що виникла довкола Львівського телебачення", - попросив Лизанчук.

Відтак депутатів Львівської обласної ради закликали стати на захист Львівського телебачення і звернутися до Президента України Прем'єр-міністра, голови Верховної Ради, Служби безпеки та інших правоохоронних органів, аби розслідувати фінансову діяльність ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія", оскільки за словами протестувальників, премія її керівника Зураба Аласанії може сягати до 230 000 гривень. Також вони вимагають розпустити наглядову раду ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія" та провести перевибори.

Нагадаємо, колишня обласна державна телерадіокомпанія трансформується в незалежний від влади суспільний мовник, внаслідок чого у квітні зменшиться  її штат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.