Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

суд у Львові

Четвер, 1 лютого 2018, 11:50

Учасника штурму Львівської облради помістили під домашній арешт

суд у Львові

Суд засудив одного із учасників штурму обласної ради, що відбувся 30 травня.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Галицький районний суд Львова обрав домашній арешт 19-річному мешканцю Львівщини, який підозрюється у хуліганстві. Зокрема, він намагався потрапити у приміщення Львівської обласної ради у травні минулого року, під час штурму будівлі, чинив опір правоохоронцям.

"Хлопець виявляв неповагу до працівників поліції та чинив їм активний опір. Зокрема, шарпав за формений одяг, виштовхував із шеренги", – йдеться у повідомленні.

Як наголосили у прокуратурі, наразі встановлюються інші учасники акції та триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 30 травня близько 100 активістів пікетували Львівську обласну раду, опісля вони увірвалися у будівлю та підпалили димові шашки та зірвали сесію обласної ради.

У червні того ж року Нацполіція Львівщини розпочала службове розслідування щодо дій правоохоронців під час штурму обласної ради. Станом на сьогодні відкрито ряд кримінальних проваджень за фактами хуліганства, порушення громадського порядку організованими групами, захоплення державних будівель і споруд, завдання шкоди працівникам правоохоронних органів.

Також 31 травня патрульна поліція Львова на трасі Київ–Чоп затримала 3 автобуси з особами, причетними до захоплення обласної ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.