Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛАЗ

Середа, 14 лютого 2018, 15:00

Садовий звернеться до Генпрокуратури щодо земель ЛАЗу

ЛАЗ

Львівська міськрада підготувала звернення в Генпрокуратуру для закріплення земель ЛАЗу у власності міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами директора юридичного департаменту Львівської міської ради Гелени Пайонкевич, міськрада підготувала проект ухвали "Про забезпечення ефективного використання території колишнього Львівського автобусного заводу", який завтра винесуть на сесію міської ради, а також звернеться до Генеральної прокуратури, щоб унеможливити реєстрацію нерухомого майна ЛАЗу за приватними структурами.

"Маємо інформацію, що на території автобусного заводу є об’єкти, на які не зареєстроване право власності. Справа про реєстрацію права власності за однією з афілійованих структур автобусного заводу розглядається в судах Києва. Ми будемо просити Головне управління державної фіскальної служби долучитись до виявлення таких об’єктів, будемо вивчати можливість визнання цього майна безгосподарним. Є пропозиція встановити мораторій на закріплення земельних ділянок за цією територією", – наголосила Гелена Пайонкевич.

Вона додала, що міськрада також планує скерувати подання у виконавчу службу про вилучення автобусів АТП-1 з-під арешту. Зазначимо, міська влада має 20 млн грн боргу перед ЛАЗом за придбані ще у 2010 році автобуси для комунального АТП-1. Раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що суд вже арештував всі автобуси АТП-1, а не лише ті, які придбали у ЛАЗу, що, за його словами, може паралізувати транспортну систему Львова.

"Це майно належить територіальній громаді, а не АТП-1. Відповідну заяву ми сьогодні подаємо у виконавчу службу. Очікуємо результати розгляду цієї заяви", – заявила Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, Львівська міська рада планує  визнати за доцільне відновлення роботи Львівського автобусного заводу. Для цього заплановано надати згоду на придбання об’єктів, які входили до цілісного майнового комплексу  Львівського автобусного заводу.

Додамо, що голова Львівської облдержадміністрації  Олег Синютка створив  робочу групу, що  здійснює правовий аналіз проектів ухвал Львівської міської ради щодо врегулювання ситуації з Львівським автобусним заводом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.